mar21
0

Benefit pre zamestnancov – zdravý chrbát

Produkty Zdielať tento príspevok

Ochorenia pohybového systému patria v súčasnosti medzi najčastejšie chronické ochorenia a ich výskyt má stúpajúcu tendenciu. Tieto ochorenia, zvlášť ochorenia chrbtice, sú 2. najčastejšou príčinou práceneschopnosti (až 420 000 dní ročne!) a trpí nimi až 30 % obyvateľstva. Už 15 minútové denné cvičenie SM-Systému dokáže účinne eliminovať každodenné negatívne vplyvy prostredia na pohybový aparát a v budúcnosti sa tak môžete vyvarovať vyššie spomínaným ťažkostiam.

Cvik SM system

SM Systém je systematická starostlivosť o pohybový aparát človeka a funkciu vnútorných orgánov. Jeho autorom je renomovaný český lekár Richard Smíšek. SM Systém prepája rehabilitačnú liečbu s prevenciou, regeneráciou a kondičným i výkonnostným tréningom v jednotnom metodickom postupe.

Metóda SM Systém je založená na pravidelnom, každodennom, individuálnom cvičení. SM Systém pracuje s anatomicky definovanými špirálovými svalovými reťazcami. Funkciu týchto svalových reťazcov nazýva špirálová stabilizácia. Jedná sa o svaly, ktorých súhra počas pohybu zaisťuje stabilitu tela a tým správne vykonanie pohybu. Funkciu týchto špirálových svalových reťazcov vyšetruje a jej tréningom ovplyvňuje pohybový aparát človeka. Hlavný efekt metódy je vyvolanie trakčnej (naťahovacej) sily v oblasti medzistavcových platničiek. Vďaka tomu sa tlak vyvíjaný na platničku zníži a platnička môže lepšie vykonávať svoju funkciu. Efekt dosahujeme aktiváciou špirálových svalových reťazcov, ktoré zužujú obvod pása a ťahajú telo smerom nahor. Týmto spôsobom je chrbtica pri pohybe aktívne stabilizovaná.

Prostredníctvom HRportálu môžete zabezpečiť pre svojich zamestnancov individuálne alebo skupinové tréningy pod dohľadom trénera vyškoleného priamo v centre MUDr. Smíška v Prahe. Nemenej zaujímavou je aj možnosť online tréningov. Jedná sa o sériu jedinečných videí, vďaka ktorým dáte možnosť Vašim zamestnancom naučiť sa SM Systém v pohodlí domova. Videá sú spracované tak, aby sa cítili ako na tréningu so skúseným trénerom. Všetky cviky sú dôkladne vysvetlené, prezentované a zaznamenané z viacerých uhlov.

Ukážku online videa môžete nájsť TU.

About the Author

Comments are closed.